Kokusuz İlaçlama

Kokusuz ilaçlama, sağlık bakanlığı ruhsatlı insektisitler kullanılarak kokusuz ilaçlama, yapılmaktadır. Kokusuz ilaçlama, çeşitli ilaçlama, medotları uygulanmaktadır.

  • Kokusuz ilaçlar insanların ve canlıların mekânını terk etmeden yapılan ve kokusu olmayan ilaçlardır. Bu ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı olup kesinlikle insan sağlığı üzerinde etkisi yoktur. Kokusuz ilaçlama sadece haşere gurubuna etki eder.
  • Kokusuz ilaçlar su içerikli hazırlanıp buharlama veya sisleme yöntemi kullanılarak uygulanır.
  • Kokusuz ilaçlar yapılması esnasında camlar kapatılmalı ve en az yarım saat içeriden uzak durmakta fayda vardır.
  • Kokusuz ilaçlar diğer ilaçlar gibi kesinlikle gıda maddesine temas etmemeli. İlaçlamaya gelen kişiden mutlaka ilaçlama hakkında bilgi alınmalı.

Kokulu İlaçlama

Kokulu ilaçlama, evimizde ve iş yerimizde böceklerin haşerelerin yoğunluğuna göre sağlık bakanlığının öngördüğü şekillerdeki dozajlarda yapılır. sağlık bakanlığı ruhsatlı ilaçlar kullanılır. Kokulu ilaçlamada ki ilaçlar insektisitler EC denir. Haşerelerin yoğun olarak görüldüğü yerlerde kokulu böcek ilaçlaması yapılması çözüme daha hızlı gidilmesini sağlayabilir. Kokulu ilaçlama likit şekilde püskürtme yöntemiyle uygulanmaktadır.

Kokulu ilaçlama, sırasında içeriye girilmemesi için tedbir alınılır. Kokulu ilaçlama, uygulaması 25 dk ile 45 dakika uygulama metoduna göre değişebilir. Kokulu ilaçlama, yapıldıktan sonra 2 ve 3 saat kapalı kalması yeterlidir. Kokulu ilaçlama, sonrasında 10 dk evin havalandırılması gerekir. Kokulu ilaçlama, sonrasındaki yapılacak şeylerden birisi'de evimizde bulunan mutfak araç gereçlerinin yıkanması çatal kaşık tabak tencere vs. kokulu ilaçlama, sonrasında halı tül elbise gibi eşyalarımızın yıkanmasına gerek yoktur. genel temizlik yapılması gerekir.